Makrele się pieką a my mamy chwilę dla siebie.
Dużo pracy nie ma przy takim obiadku, a efekt rewelacyjny.
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.
Makrele z grilla.
Składniki:
- 2 świeże tuszki z makreli
- sok z cytryny
- sól morska
- pieprz
- czosnek granulowany
- 6 ziemniaków
- zioła prowansalskie
Ziemniaki obrałam i ugotowałam al'dente.
Potem ziemniaki pokroiłam na ćwiartki, posypałam solą, ziołami prowansalskimi i ułożyłam na ruszcie grilla razem z rybą.
Piekłam rybę i ziemniaki w temperaturze 180 C z grillem przez 20 - 30 minut.
Podałam ryby z cząstkami cytryny oraz z pomidorkami i ogórkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Taki piękny zachód nad Bałtykiem |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.