Zapraszam dziś na pyszny deser malinowym kisielkiem zwany z pysznymi granulkami tapioki.
Kisiel malinowy z tapioki.
Składniki: ( 4 porcje )
- 1/2 szklanki perełek instant tapioki
- 1 litr wody
- 100 ml soku malinowego - najlepiej własnej produkcji
- owoce morwy białej
- owoce goi
- suszone owoce wiśni
- 1 marakuja
Po godzinie wodę z tapioką zagotowałam, wyłączyłam gaz, wlałam sok malinowy, wymieszałam i przelałam do pucharków.
Pozostawiłam w lodówce do całkowitego wystygnięcia.
Na wierzchu udekorowałam suszonymi owocami oraz miąższem z marakui.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Nadmorskie klimaty |
5 komentarze
świetny pomysł na kisiel, kiedyś robiłam bardzo często wszelakie puddingi z tapioki i nie wiem dlaczego przestałam ;)
OdpowiedzUsuńTrzeba odnowić stare przyzwyczajenia, tym razem warto.
UsuńWow, jestem pod wrażeniem:D
OdpowiedzUsuńSpodziewałam się, że będzie różowy :)
OdpowiedzUsuńMam ogromną ochotę na tapiokę, ale nigdzie jej znaleźć nie mogę...
Był bardzo blado różowy. Tapiokę kupiłam w sklepie z żywnością indyjską.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.