Zauroczyła mnie ta kiełbasa i postanowiłam ją robić tak często jak to jest możliwe, aby tylko nam się nie przejadła.
Jak zrobić domowe chorizo napisałam tutaj [ klik ] a teraz zapraszam na pyszną jajecznicę z jej udziałem.
Domowa jajecznica na domowym chorizo.
Składniki:
- 3 - 4 laski domowego chorizo
- 1 cebula biała
- 1 cebula czerwona
- masło klarowane do smażenia
- 6 jaj
- pęczek szczypiorku
- garść kiełków lucerny
- sól morska niebieska
Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w plasterki.
Na suchej patelni najpierw wysmażyłam plastry kiełbasy, potem dodałam masło klarowane i włożyłam cebulę.
Dusiłam aż cebula się zeszkliła.
Jaja wybiłam do miseczki, rozbełtałam, dodałam sól do smaku.
Wylałam jaja na patelnię i wysmażyłam tyle aby pasowało domownikom czyli u mnie mocno.
Na koniec posypałam szczypiorkiem i kiełkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Surfinie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.