piątek, 14 sierpnia 2015

Sum europejski po indyjsku

Szybko, smacznie z nutką magi i czarów.
Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny.
Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i lekko chrupiącymi.
Polecam gorąco.
Sum europejski po indyjsku.

   
                 Składniki:
  • 400 g filetu z suma europejskiego
  • 1 łyżeczka garam masala [ klik ]
  • sól perska niebieska
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
Filety umyłam i osuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny.
Teraz posypałam rybę mieszanką garam masala i posoliłam niebieską solą perską i odłożyłam  na kilka minut aby smaki weszły do ryby.
Teraz smażyłam rybę na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor.
Uwaga! pachnie w całej kuchni a nawet w całym domu!
Podałam rybę z frytkami z batatów i plasterkami cytryny.
Smacznego.
Przepis własny kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Łabędź

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger