Oto on sum europejski na sposób indyjski, pyszny, zdrowy i pożywny.
Tutaj podałam z frytkami z batatów, słodkimi i lekko chrupiącymi.
Polecam gorąco.
Sum europejski po indyjsku.
Składniki:
- 400 g filetu z suma europejskiego
- 1 łyżeczka garam masala [ klik ]
- sól perska niebieska
- sok z cytryny
- olej do smażenia
Teraz posypałam rybę mieszanką garam masala i posoliłam niebieską solą perską i odłożyłam na kilka minut aby smaki weszły do ryby.
Teraz smażyłam rybę na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor.
Uwaga! pachnie w całej kuchni a nawet w całym domu!
Podałam rybę z frytkami z batatów i plasterkami cytryny.
Smacznego.
Przepis własny kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Łabędź |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.