Robi się go błyskawicznie i należy go zjeść w przeciągu doby aby się nie popsuł.
Zachęcam do zrobienia.
Sos ranczerski.
Składniki:
- 1/4 szklanki maślanki
- 2 łyżki majonezu - najlepiej domowej roboty
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól morska
- pieprz
Maślankę, majonez i jogurt wlałam do miski i wymieszałam, dodałam zioła i doprawiłam do smaku solą i pieprzem a także dodałam czosnek, wymieszałam.
Na koniec wcisnęłam sok z cytryny, wymieszałam.
Sos gotowy, najlepiej smakuje schłodzony.
Smacznego.
Źródło tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Plusk fal |
4 komentarze
Dużo ostatnio o tym sosie słyszałam i chyba w końcu go zrobię :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, jest na prawdę znakomity.
UsuńBardzo lubię takie szybko robiące się potrawy:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńReniu, każdy lubi jak szybko i smacznie, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.