No to fajnie bo jak ja je pierwszy raz spróbowałam to już robię często.
Szybkie w pracy, niech tylko stężeją i zajadamy, a co domowe to domowe.
Uważajcie żeby tylko się nie poparzyć bo masa jest szalenie gorąca.
Polecam serdecznie i gorąco.
Sezamki.
Składniki:
- 10 g sezamu jasnego
- 10 g sezamu czarnego
- 1 łyżka masła
- 40 g glukozy
- 50 g cukru pudru
- papier do pieczenia
Na rozgrzaną patelnię wsypałam glukozę, cukier puder, sezam jasny i ciemny oraz masło.
Potrząsając patelnią doprowadziłam do rozpuszczenia i wymieszania składników.
Uwaga! masa jest bardzo gorąca.
Teraz wylałam masę na papier do pieczenia i rozprowadziłam cienką warstwą przy pomocy szpatułki.
Kiedy masa przestygła pokroiłam ją na paski i pocięłam na mniejsze kawałki, poskręcałam każdy.
Szybko, smacznie i zdrowiej.
Smacznego.
Przepis Kinga Paruzel
"Podróże małe i duże"
Na koncercie Grzesia Turnaua |
2 komentarze
Domowe sezamki muszą być pyszne! Ciekawy przepis, pierwszy raz taki widzę :D
OdpowiedzUsuńNatalio wypróbuj, składniki są łatwo dostępne więc nie będzie problemu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.