Polecam serdecznie.
Pasta z awokado i jaj.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 szalotka
- 4 łyżki śmietany kwaśnej 12 %
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- szczypta czosnku granulowanego
- sól morska
- pieprz
Awokado obrałam, usunęłam pestkę a miąższ rozgniotłam widelcem.
Skropiłam sokiem z cytryny całe rozgniecione awokado.
Jaja obrałam i również rozgniotłam widelcem.
Szalotkę drobniutko posiekałam i połączyłam z awokado i jajami.
Dodałam teraz śmietanę oraz jogurt, doprawiłam solą i pieprzem do smaku oraz wsypałam czosnek granulowany.
Wszystko dokładnie wymieszałam i pasta powędrowała do schłodzenia bo wtedy smakuje najlepiej.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Słońca czarowanie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.