Zawiera mnóstwo witamin takich jak E, C, A, D, K, PP, B oraz mnóstwo przeciwutleniaczy.
Dba również o utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu w organizmie.
To tak pokrótce a teraz zabieramy się za robienie pysznej pasty.
Pasta do chleba z olejem z awokado.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 puszka białej fasoli
- 100 ml oleju z awokado
- sok z 2 cytryn
- 100 g sera typu feta
- 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 3 ząbki czosnku
Fasolę osączyłam na sicie i przełożyłam do kielich blendera.
Awokado obrałam, wyjęłam pestkę a miąższ również przełożyłam do blendera.
Dodałam olej z awokado, posiekany czosnek, ser oraz sok z cytryn, sól i pieprz i zmiksowałam wszystko na gładką masę.
Pastę można używać jako smarowidło do chleba czyli pastę albo zamiast masła.
Smacznego.
Źródło - Olga Smile [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Kamienie Bałtyku |
2 komentarze
Bardzo fajny przepis na pastę
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczna i bardzo zdrowa, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.