Dziś przestawiam moją propozycje takiego dressingu.
Ten akurat wyśmienicie smakuje z rukwią wodną, połączenie idealne.
Dressing na bazie oleju pistacjowego i tymianku.
Składniki:
- 1 łyżka kremu balsamicznego
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 2 łyżki oleju z pistacji
- 8 łyżek oleju lnianego
- 1 łyżka listków tymianku cytrynowego
- świeżo zmielony czarny pieprz
- różowa sól himalajska do smaku
Jak już pisałam wcześniej idealnie pasuje ten dressing do rukwi wodnej, zachęcam do spróbowania.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Peonia |
2 komentarze
Ciekawy dresing.
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam zrobić takiego.
Serdecznie pozdrawiam:)*
Spróbuj koniecznie, jest na prawdę super.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.