Ma w swoim składzie dużo wapnia i żelaza, mikro i makro elementów.
Warto go zajadać chociażby pod postacią czipsów tak jak u mnie.
Zajada się je ze smakiem i znikają z talerza w niepokojącym tempie.
Jest lekko słodkawy w smaku i z solą smakuje wybornie.
Zapraszam na zdrowe czipsy.
Czipsy z topinamburu.
Składniki:
- bulwy topinambura
- sól morska
- oliwa z oliwek
Plasterki topinamburu ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posoliłam i skropiłam oliwą.
Piekłam czipsy w piekarniku nagrzanym do 150 C z termoobiegiem przez 20 minut i 12 minut pod grillem.
Pysznego chrupania.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kolory hortensji |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.