W rezultacie wyszła aromatyczna i smakowita i polecam gorąco.
Taką panierkę ziołową robi się błyskawicznie a potem ryba do piekarnika i po kilku minutach ryba na talerzu.
Zachęcam do zrobienia tilapii w takiej wersji.
Tilapia w zielonej panierce.
Składniki: ( 4 porcje )
- 4 filety z tilapii
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 1 ząbek czosnku
- sól morska
- 50 ml oleju rzepakowego
- 7 - 8 łyżek bułki tartej ze złocistym lnem mielonym
Filety z tilapii umyłam i osuszyłam.
Filety ułożyłam w naczyniu do zapiekania.
Zioła, czosnek, olej, bułkę tartą zmiksowałam blenderem, doprawiłam solą morska i pieprzem.
Zieloną ziołowa panierką przykryłam filety z ryby.
Piekłam rybę w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 10 minut a następnie włączyłam funkcję grilla i podpiekałam 3 - 5 minut aż ryba się zezłociła.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Gotowa do skoku? |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.