środa, 29 lipca 2015

Tilapia w zielonej panierce

Tilapia to pyszna ryba i często gości na naszym stole, tym razem pod kołderką z ziół.
W rezultacie wyszła aromatyczna i smakowita i polecam gorąco.
Taką panierkę ziołową robi się błyskawicznie a potem ryba do piekarnika i po kilku minutach ryba na talerzu.
Zachęcam do zrobienia tilapii w takiej wersji.
Tilapia w zielonej panierce. 


                    Składniki: ( 4 porcje )
  • 4 filety z tilapii
                      Panierka:
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 7 - 8 łyżek bułki tartej ze złocistym lnem mielonym

Filety z tilapii umyłam i osuszyłam.
Filety ułożyłam w naczyniu do zapiekania.
Zioła, czosnek, olej, bułkę tartą zmiksowałam blenderem, doprawiłam solą morska i pieprzem.
Zieloną ziołowa panierką przykryłam filety z ryby.

Piekłam rybę w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 10 minut a następnie włączyłam funkcję grilla i podpiekałam 3 - 5 minut aż ryba się zezłociła.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Gotowa do skoku?

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger