Te młode pieką się błyskawicznie.
Do tego pyszna mozzarella i sałatka - carpaccio gotowa.
Spróbujcie, jest pyszna.
Sałatka - carpaccio z buraczków.
Składniki:
- 250 g upieczonych buraków
- kulka mozzarelli z mleka bawolego
- 2 - 3 łyżki sosu chrzanowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- szczypta utłuczonych ziaren kolendry
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- posiekany koperek
Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu obrałam je i pokroiłam w cieniutkie plasterki.
W cieniutkie plasterki pokroiłam również mozzarellę.
Na talerzu ułożyłam na zmianę plastry sera i buraków.
Wszystkie składniki na sos włożyłam do słoiczka, wymieszałam i polałam nim sałatkę.
Na wierzchu posypałam posiekanym koperkiem.
Lepiej smakuje jak jest zimna.
Smacznego.
Przepis autorski kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Ciechocinek - tężnie |
2 komentarze
Nigdy nie jadłam carpaccio z buraków.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)*
Czas to zmienić bo warto, również pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.