Są bardzo delikatne i w smaku i w konsystencji.
Wystarczy podać je z sezonowymi owocami i będą pysznym śniadaniem czy deserem.
Pyszne placuszki z kaszy jaglanej.
Składniki: ( 2 porcje )
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 4 jaja
- 5 łyżek wody
- 4 czubate łyżki mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Ugotowaną, zimną kaszę jaglana przełożyłam do kielicha blendera, dodałam jaja i zmiksowałam na jednolitą masę.
Teraz do kielicha dodałam mąkę i kurkumę i dalej miksowałam.
Na koniec dodawałam po łyżce wodę tak aby ciasto miało lejącą konsystencję, trochę jak na naleśniki.
Na rozgrzaną , suchą patelnię nalewałam po łyżce ciasta i smażyłam dosłownie po chwili z obu stron.
Ja podałam z syropem klonowym ale tutaj pełna dowolność.
Smacznego.
Przepis Iwona Zasuwa ze Smakoterapii [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Chyba się na mnie "wypięła" |
2 komentarze
świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńI zdrowy, dziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.