Masło czosnkowe z awokado.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- szczypta soli morskiej
- 2 - 3 ząbki czosnku
- sok z 1/2 cytryny
Awokado przecięłam nożem na połowę, wyjęłam pestkę i łyżką wyjęłam miąższ do miski.
Do miski włożyłam także przeciśnięty przez praskę czosnek, wcisnęłam sok z cytryny oraz dodałam sól do smaku.
Wszystko zmiksowałam na gładkie masło.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pachnący rumianek |
2 komentarze
Czosnek lubię, awokado też a więc czas zrobić masło czosnkowe z awokado.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Koniecznie Łucji, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.