Tłumaczenie nazwy to makaron w stylu śmieci i faktycznie wszystkie resztki są tam użyte, zapraszam.
Makaron z sosem alla puttanesca.
Składniki: ( 2 porcje )
- 250 g makaronu spaghetti
- 250 ml passaty bazyliowej
- 4 fileciki anchois
- 150 g czarnych oliwek
- 1 łyżka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
- pieprz
- 30 g masła
Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam chwilkę na niej czosnek i fileciki anchois.
Teraz na patelnię wlałam passatę bazyliową, dodałam kapary i oliwki.
Gotowałam aż sos trochę zgęstniał.
Teraz doprawiłam do smaku solą i pieprzem i dodałam masło, wymieszałam.
Makaron ugotowałam al'dente i włożyłam na patelnię, wymieszałam i gotowe.
Na talerzu już posypałam posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Grenada - Hiszpania |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.