Wystarczy wszystko pokroić , poddusić i obiad gotowy.
Do tego chrupiąca bagietka i gotowe.
Składniki:
- 1/2 główki włoskiej kapusty
- 2 łyżki smalcu ze skwarkami
- kilka suszonych pomidorów bez zalewy
- 1 papryka czerwona
- sól morska
- pieprz
- ognista przyprawa
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka suszu z kani
- 1 łyżeczka suszu z opieniek
Kapustę pokroiłam w paseczki tak samo jak i paprykę.
Pomidorki suszone poprzekrawałam na połówki.
Na patelni rozgrzałam smalec i smażyłam na nim kapustę, potem dodałam paprykę, chwilę smażyłam i podlałam sosem sojowym.
Dodałam na patelnię pomidorki, sos ostrygowy oraz susz z grzybów, przykryłam pokrywką i dusiłam jakieś 12 - 15 minut.
Doprawiłam do smaku solą, przyprawą ognistą i pieprzem.
Podałam z bagietką.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jedyny żywiciel rodziny |
2 komentarze
Brzmi pysznie! Ale ja zrobię bez smalcu bo nie lubię;p
OdpowiedzUsuńNo jasne jeśli nie lubisz to podsmaż na maśle czy oleju cebulkę a potem już jak w pzrepisie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.