Doskonała do obiadu jako dodatek a także jako samodzielne danie tak jak ja je zajadałam.
Mała chińska kapusta jest niedoceniana w naszej kuchni a coraz częściej można ja nabyć.
Jak tylko uda się takową zakupić od razu zróbcie ją według tego przepisu, polecam.
Kapusta pak choi z miodem i płatkami migdałowymi.
Składniki : ( 2 porcje )
- 2 kapusty chińskie pak choi
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku
- 2 - 3 łyżki sosu sojowego
- 2 - 3 łyżki płatków migdałowych
Każdą kapustę przekroiłam na ćwiartki.
Czosnek drobno posiekałam.
Płatki migdałowe uprażyłam na suchej patelni.
Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam czosnek a potem kawałki kapusty ze wszystkich stron aż lekko się zrumieniła jakieś 3 - 4 minuty.
W czasie jak kapusta się smażyła już na patelni polałam ją miodem, sosem sojowym.
Już na talerzu posypałam kapustę podpieczonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Grochodrzew - akacja - robinia |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.