czwartek, 23 lipca 2015

Kapusta pak choi z miodem i płatkami migdałowymi

Moja propozycja to aromatyczna, chrupiąca chińska kapusta pak choi.
Doskonała do obiadu jako dodatek a także jako samodzielne danie tak jak ja je zajadałam.
Mała chińska kapusta jest niedoceniana w naszej kuchni a coraz częściej można ja nabyć.
Jak tylko uda się takową zakupić od razu zróbcie ją według tego przepisu, polecam.
Kapusta pak choi z miodem i płatkami migdałowymi.

                           Składniki : ( 2 porcje )
  • 2 kapusty chińskie pak choi
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 - 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 - 3 łyżki płatków migdałowych
Kapustę umyłam i osuszyłam.
Każdą kapustę przekroiłam na ćwiartki.
Czosnek drobno posiekałam.
Płatki migdałowe uprażyłam na suchej patelni.
Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam czosnek a potem kawałki kapusty ze wszystkich stron aż lekko się zrumieniła jakieś 3 - 4 minuty.
W czasie jak kapusta się smażyła już na patelni polałam ją miodem, sosem sojowym.
Już na talerzu posypałam kapustę podpieczonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Grochodrzew - akacja - robinia

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger