Ja może bezpośrednio z torby nie sprzedaje ale świeżutkie prosto z zamrażarki do wafelków i zajadamy.
Lody robi się błyskawicznie tylko czas oczekiwania trochę dłuższy.
Dziś robicie a jutro zajadacie.
Jogurtowe lody mango.
Składniki:
- 1 duży dojrzały banan
- 1 dojrzałe mango
- 100 ml gęstego jogurtu greckiego
- wafelki do lodów
Do kielicha blendera włożyłam pokrojonego na kawałki banana, dodałam obrane i pokrojone w kostkę mango oraz włożyłam jogurt.
Wszystko razem miksowałam jakieś 2 minuty aby masa stała się kremowa.
Przelałam masę do pojemnika,
wstawiłam do zamrażarki i co godzina wyjmowałam i mieszałam widelcem aby nie porobiły się bryły a lody równomiernie się zamrażały.
Czynność powtarzałam 4 razy a potem zostawiałam lody na całą noc w zamrażarce.
Przed podaniem wyjęłam 30 minut wcześniej.
Nakładałam kulki lodów wprost do wafelków.
Smacznego.
Przepis własny.
Przepis dołączam do Akcja lodowa 2015
"Podróże małe i duże"
Oj się dzieje na zachodzie |
4 komentarze
alez te lody muszą być pyszne!!
OdpowiedzUsuńPowiem nieskromnie że są pyszne.
UsuńWyglądają na pyszne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)*
Są przepyszne i orzeźwiające, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.