Takie granole to skarb dla naszych organizmów o każdej porze roku.
Zapraszam zatem do chrupania.
Granola jabłkowo - gruszkowa.
Składniki:
- 400 g płatków owsianych
- 2 średnie jabłka
- 50 g miodu wielokwiatowego
- 50 g melasy z trzciny cukrowej
- 1 dojrzała gruszka
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 3 pełne łyżki stopionego masła
- garść solonych orzechów nerkowca
Jabłko i gruszkę wraz ze skórką pokroiłam w drobną kostkę.
Masło stopiłam i przestudziłam.
Do miski po kolei wsypywałam, płatki owsiane, pokrojone owoce, cynamon, sól, orzechy oraz wlałam miód, melasę i masło.
Wszystko razem dobrze wymieszałam.
Masę rozłożyłam na papierze do pieczenia i suszyłam w 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 minut.
Kilka razy przemieszałam granolę aby równo wysychała.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiatostany bzu czarnego |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.