wtorek, 7 lipca 2015

Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla

Gładzica to gatunek morskiej ryby z rodziny flądrowatych.
Jest bardzo smaczna i delikatna.
Pani w sklepie jak nam ją sprzedawała to sceptycznie powiedziała że jak ryba w kropki to tak jak muchomor niejadalna a tu wręcz przeciwnie.
Gładzica jest pyszna i ma wiele wartości odżywczych.
Polecam gorąco.
Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla.



Składniki:
  • 2 tusze z gładzicy
  • sól perska niebieska
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • sok z cytryny
  • gałązki tymianku
Przygotowanie ryby:
  • Tusze umyłam i osuszyłam.
  • Teraz je posoliłam i posypałam pieprzem, czosnkiem oraz spryskałam sokiem z cytryny.
  • Odstawiłam ryby na 15 minut.
  • Potem obłożyłam listkami tymianku i skropiłam olejem.
  • Rybę grillowałam w piekarniku nagrzanym do 180 C tyle czasu aby skórka ładnie się zrumieniła z obu stron.
  • Podałam posypaną listkami tymianku i z plastrami cytryny.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger