Jest bardzo smaczna i delikatna.
Pani w sklepie jak nam ją sprzedawała to sceptycznie powiedziała że jak ryba w kropki to tak jak muchomor niejadalna a tu wręcz przeciwnie.
Gładzica jest pyszna i ma wiele wartości odżywczych.
Polecam gorąco.
Gładzica z czosnkiem i tymiankiem z grilla.
Składniki:
- 2 tusze z gładzicy
- sól perska niebieska
- pieprz
- czosnek granulowany
- sok z cytryny
- gałązki tymianku
- Tusze umyłam i osuszyłam.
- Teraz je posoliłam i posypałam pieprzem, czosnkiem oraz spryskałam sokiem z cytryny.
- Odstawiłam ryby na 15 minut.
- Potem obłożyłam listkami tymianku i skropiłam olejem.
- Rybę grillowałam w piekarniku nagrzanym do 180 C tyle czasu aby skórka ładnie się zrumieniła z obu stron.
- Podałam posypaną listkami tymianku i z plastrami cytryny.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wiewiórka |
2 komentarze
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.