środa, 17 czerwca 2015

Pomidorowa z klopsikami i szpinakowym spaghetti

Klasyczna pomidorowa wzbogacona mięsem dla mięsożerców z dodatkiem makaronu spaghetti.
To jest rozkosz dla podniebienia, zapewniam wszystkich, proszę tylko spróbować.
Robi się ją dość szybko i smakuje wybornie, zapraszam.
Pomidorowa z klopsikami i szpinakowym spaghetti.
Składniki:
  • 1000 ml bulionu warzywnego
  • 2 - 3 łyżki listków oregano
  • 1 duża marchewka
  • 70 g makaronu spaghetti szpinakowego
  • 1 cebula
  • 300 ml passaty aromatyzowanej bazylią
  • oliwa do smażenia 
Klopsiki:
  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżeczki mąki ryżowej
  • sól morska
  • pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
  • Z mięsa, sosu, i mąki ryżowej wyrobiłam masę na klopsiki.
  • Dodałam także sól i pieprz do smaku.
  • Uformowałam nieduże klopsiki.
  • Cebulę drobno posiekałam a marchewkę starłam na tarce jarzynowej.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej cebulę i marchewkę jakieś 3 - 4 minuty.
  • Zalałam teraz podsmażone warzywa passatą i bulionem, zagotowałam.
  • Do wrzącej zupy włożyłam kuleczki mięsa i zagotowałam ponownie.
  • Teraz do zupy wrzuciłam połamany makaron i gotowałam 10 minut.
  • Na koniec dodałam listki oregano i doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pan Kos

4 komentarze

  1. Często gotuję pomidorową ale takiej nigdy:))))chętnie wypróbuję:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. W takim wydaniu pomidorowej jeszcze nie jadłyśmy, ale wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger