To jest rozkosz dla podniebienia, zapewniam wszystkich, proszę tylko spróbować.
Robi się ją dość szybko i smakuje wybornie, zapraszam.
Pomidorowa z klopsikami i szpinakowym spaghetti.
Składniki:
- 1000 ml bulionu warzywnego
- 2 - 3 łyżki listków oregano
- 1 duża marchewka
- 70 g makaronu spaghetti szpinakowego
- 1 cebula
- 300 ml passaty aromatyzowanej bazylią
- oliwa do smażenia
Klopsiki:
Przepis własny.
- 300 g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżeczki mąki ryżowej
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
- Z mięsa, sosu, i mąki ryżowej wyrobiłam masę na klopsiki.
- Dodałam także sól i pieprz do smaku.
- Uformowałam nieduże klopsiki.
- Cebulę drobno posiekałam a marchewkę starłam na tarce jarzynowej.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej cebulę i marchewkę jakieś 3 - 4 minuty.
- Zalałam teraz podsmażone warzywa passatą i bulionem, zagotowałam.
- Do wrzącej zupy włożyłam kuleczki mięsa i zagotowałam ponownie.
- Teraz do zupy wrzuciłam połamany makaron i gotowałam 10 minut.
- Na koniec dodałam listki oregano i doprawiłam solą i pieprzem.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pan Kos |
4 komentarze
Często gotuję pomidorową ale takiej nigdy:))))chętnie wypróbuję:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie, równiez pozdrawiam Reniu.
UsuńW takim wydaniu pomidorowej jeszcze nie jadłyśmy, ale wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńZapewniam że jest smakowita, pozdrawiam Dziewczyny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.