Mięso wysmażone w porównaniu z średnio wysmażonym jest suche jak wiór i nie ma smaku.
Teraz już wiem co dobre a dlaczego mi się tak zmieniło, no nie wiem.
Po prostu raz skusiłam się spróbować średnio wysmażony stek i zakochałam się w nim.
Tak mi już zostało, nie bójcie się próbować i potem powiedzieć że nie dobre albo pycha.
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 filety pojedyncze z gęsiej piersi
- 300 g fasolki szparagowej żółtej
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- chleb razowy na grzanki
- oliwa do grzanek
- zioła suszone do grzanek
Filety oprószyłam świeżym pieprzem oraz solą morską.
Nagrzałam patelnię grillową i grillowałam filety z obu stron po 5 minut z każdej.
Potem odłożyłam piersi na talerz aby odparowały na 8 minut.
Po tym czasie piersi są gotowe do krojenia, są soczyste, jędrne i smakowe.
Pokroiłam filet w plastry po skosie.
Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Chleb razowy pokroiłam w kromki, skropiłam je oliwą i posypałam ziołami a potem grillowałam 15 minut.
Podałam plastry filetu z fasolką i grzankami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Złota Wieża - Sewilla - Hiszpania |
4 komentarze
mięso jest taak pyszne!! Uwielbiam gęsi:)
OdpowiedzUsuńTo prawda, to jedno z lepszych mięs które jadłam.
UsuńUwielbiam fasolke :)
OdpowiedzUsuńA mięsa z gęsi nie?, fasolka jest super.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.