Polecam serdecznie takie podanie ryby, ma chrupiącą skórkę i soczyste mięso a werbena nadaje jej cytrusowej nuty.
Dorada z grilla z werbeną cytrynową.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 tuszki dorady
- 4 gałązki werbeny cytrynowej
- sól morska
- pieprz
- ząbek czosnku
- plastry cytryny
Natarłam rybę solą i pieprzem.
Środek każdej dorady natarłam roztartym czosnkiem i włożyłam do wnętrza każdej po 2 gałązki werbeny.
Zostawiłam ryby na 15 minut aby przeszły smakami.
Ja doradę grillowałam 25 minut w 180 C z opcja grilla ale można równie dobrze grillować ją na patelni czy na grillu ogrodowym.
Podałam z plasterkami cytryny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Podgrzybeczki |
2 komentarze
Kusisz, kusisz ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.