Fasolka widowiskowa a do tego zdrowa pełna lekko przyswajalnego białka więc warto ją jeść.
U mnie dziś w sałatce z kurczakiem.
Pożywna i pyszna sałatka, polecam .
Wspęga wężowata w sałatce z kurczakiem.
Składniki:
- 540 g wspęgi wężowatej - fasolka czarne oczko z puszki
- 300 g fasolki szparagowej
- pojedynczy filet z kurczaka
- garść suszonych pomidorów koktajlowych
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól morska
- pieprz
- 1/2 papryczki chili
- 1/2 papryki pomarańczowej
- 1 kolba kukurydzy
- 1/2 papryki żółtej
- duża gałązka bazylii
- 2 łyżki kremu balsamicznego białego
- 1 łyżeczka przyprawy caffe de paris
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
Kurczaka umyłam, osuszyłam i posypałam papryką słodką, solą i pieprzem i usmażyłam na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Pokroiłam po upieczeniu na paski.
Fasolkę odcedziłam z zalewy włożyłam do miski.
Fasolkę szparagową ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam i ostudziłam, dodałam do miski.
Kukurydzę okroiłam z ziarenek, blanszowałam 3 minuty w osolonej wodzie, odcedziłam i włożyłam do miski.
Wszystkie papryki pokroiłam w paski, włożyłam do pozostałych warzyw.
Pomidory suszone pokroiłam w paseczki i wylądowały w misce.
Posiekałam bazylię i dołączyłam do warzyw.
Składniki sosu wymieszałam i polałam sałatkę, wymieszałam i gotowa do podania.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Opieńka miodowa |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.