Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest treściwa i sycąca.
Zapraszam serdecznie.
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym.
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/2 pęczka szczypioru
- 1 marchewka
- 1/2 papryki pomarańczowej
- 1 szalotka
- 3 duże rzodkiewki
- garść pomidorków koktajlowych w trzech kolorach
- 2 gałązki bazylii
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
Marchewkę i paprykę pokroiłam w kostkę, tak samo jak rzodkiewkę i szalotkę.
Szczypior i bazylię posiekałam.
Składniki sosu wymieszałam w miseczce.
Wszystkie składniki na surówkę wymieszała ze sobą, polałam sosem i udekorowałam połówkami pomidorków.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Podgrzybek |
2 komentarze
wspaniała!!! idealna do obiadu :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, fajnie komponuje się do obiadu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.