Po zjedzeniu jeszcze długo spalają nadmiar tkanki tłuszczowej więc polecam wszystkim a w szczególności osobom dbającym o linię.
Zachęcam do spróbowania bo warte są tego.
Ja podałam z sosem chili a tu pełna dowolność, może być sos czosnkowy czy jogurtowo - ziołowy.
Placuszki z selera całkiem fit.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 jaja
- 80 g płatków owsianych
- 250 ml wody
- 250 g korzenia selera
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Płatki owsiane zalałam gorącą wodą i odstawiłam pod przykryciem na 20 minut aby napęczniały.
Bulwę selera obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
Do startego selera dodałam jaja, sól, pieprz oraz napęczniałe płatki, wymieszałam.
Placuszki smażyłam na suchej patelni lekko je ugniatając.
Moje się nie rozpadały ale jakby tak się stało wystarczy piec je na kawałku papieru do pieczenia, po czym przykryć je kawałkiem papieru i odwrócić na drugą stronę.
Placki piekłam na złoty kolor z obu stron.
Podałam z sosem chili.
Smacznego.
Przepis Kinga Paruzel [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Złociste pola rzepakowe |
5 komentarze
świetny pomysł !
OdpowiedzUsuńI pyszne placuszki, zachęcam do wypróbowania.
UsuńWyglądają apetycznie, uwielbiam placuszki warzywne i często je serwuję moim bliskim:)
OdpowiedzUsuńTe sa dodatkowo super zdrowe, polecam.
UsuńDziękuje i polecam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.