Dziękuje za miły prezent na Dzień Dziecka a także za każde kliknięcie.
Bez Was mój blog tak naprawdę nie miałby sensu, dziękuje.
Jak już wiecie i wcześniej pisałam wszystko co zielone i jadalne można przerobić na pesto czyli zielony sos do makaronu w stylu włoskim lub pastę do kanapek.
Tym razem pod młotek wzięłam młode listki rzodkiewki.
Pesto jest lekko ostrawe i pyszne, ja używam do smarowania pieczywa ale równie dobrze sprawdzi się z makaronem, popróbujcie.
Zielone pesto z liści rzodkiewki.
Składniki:
- liście z 2 pęczków rzodkiewek
- 50 ml oleju z dzikiej róży
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- 2 łyżki startego sera pecorino sardo
- 1 łyżka krokantu z orzechów laskowych
Przygotowanie pesto:
- Liście rzodkiewki umyłam, osuszyłam.
- Czosnek obrałam i włożyłam do misy blendera, zmiksowałam.
- Dodałam teraz krokant z orzechów, listki i ponownie zmiksowałam.
- Teraz włożyłam ser starty oraz dodałam sól i olej z dzikiej róży.
- Ponownie wszystko zmiksowałam.
- Pesto - pasta gotowa.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Maki |
1 komentarze
Śliczne maki :D
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.