Polecam wszystkim smakoszom jako pastę do chleba albo jako samodzielne danie śniadaniowe.
Pasta z oliwkami i hiszpańskim serem.
Składniki:
- 120 g sera hiszpańskiego Fresch cheese
- 12 dużych zielonych oliwek bez pestek
- 1 dymka ze szczypiorem
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- szczypta ostrej czerwonej papryki
- szczypta słodkiej czerwonej papryki
Pokroiłam cebulę wraz ze szczypiorkiem.
Posiekałam także oliwki a czosnek przecisnęłam przez praskę.
Posiekane składniki włożyłam do miseczki, wymieszałam, dodałam posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku oraz obie papryki.
Do wymieszanych składników dodałam ser hiszpański i dobrze wymieszałam, schłodziłam.
Podałam jako pastę do chleba.
Smacznego.
Przepis kuchni hiszpańskiej własny.
"Podróże małe i duże"
Lewkonie |
2 komentarze
Bardzo ciekawy pomysł :) na pewno jest pyszna :):)
OdpowiedzUsuńI zdrowa, zachęcam do zrobienia.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.