Napój jest przepyszny i bardzo pożywny, polecam gorąco.
Mango Lassi w podstawowej wersji to mango, jogurt i woda, ewentualnie lód.
Tutaj trochę inaczej ale równie pysznie.
Mango Lassi.
- 1 duże dojrzałe mango
- 1 szklanka jogurtu
- 1/2 szklanki zimnego mleka
- 1 łyżka miodu
- szczypta kardamonu
Przygotowanie napoju:
- Wszystkie składniki na koktajl powinny być dobrze schłodzone.
- Mango obrałam ze skórki, okroiłam miąższ od pestki, włożyłam do kielicha blendera.
- Dodałam także mleko, jogurt, miód i kardamon i miksowałam tak długo aż powstał gęsty napój.
- Mango Lassi podaje się bardzo zimny, nawet jeśli macie blender z opcją kruszenia lodu to można dodać do napoju właśnie pokruszony lód.
- Polecam gorąco.
Przepis kuchni indyjskiej.
"Podróże małe i duże"
Dary lasu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.