Dziś proponuje mięso z rekina.
Rekin to rewelacyjne mięso ale wcześniej należy mrozić rybę 24 godziny aby pozbyła się charakterystycznego zapachu amoniaku.
Po mrożeniu mięso jest delikatne i pyszne.
Moje propozycja to rekin z estragonem, jest pyszny i aromatyczny.
Steki z rekina z estragonem.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 steki z rekina ok. 250 g
- 2 łyżki oliwy
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- olej rzepakowy do smażenia
- masło klarowane do smażenia
Do marynaty włożyłam steki i odstawiałam na minimum 30 minut.
Po tym czasie wyjęłam mięso z marynaty, osuszyłam ręcznikiem papierowym.
Na patelni rozgrzałam po łyżce oleju i masła i smażyłam steki na złoty kolor z obu stron.
Podałam rekina z marchewką po belgijsku [ klik ] i ziemniakami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Żółciak siarkowy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.