piątek, 20 marca 2015

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork

Jak już nabraliśmy się różnych specyfików na grypę to powiem Wam szczerze że jeść nam się nie chciało dlatego stworzyłam potrawę która jest ostra, wyrazista w smaku a zarazem delikatna.
Polecam wszystkim rekonwalescentom w czasie grypy czy przeziębienia.
Danie daje niezłego "kopa" i wracamy do zdrowia.
Dziś było zaćmienie słońca a przy okazji jest pierwszy dzień wiosny.
Rurki z pesto z rukoli i pulled pork.

                     Składniki : ( 2 porcje )
  • 250 g makaronu z semoliny z pszenicy twardej w kształcie rurek
  • 100 g rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól perska niebieska
  • 100 ml oleju z awokado
  • garść orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki startego sera pecorino sardo + do posypania
  • szklanka porwanego mięsa z karczku pulled pork [ klik ]
Najpierw umyłam i osuszyłam rukolę, przełożyłam ją do blendera i zmiksowałam razem z czosnkiem, podpieczonymi na suchej patelni orzechami oraz startym serem pecorino sardo.
Na koniec do pesto dodałam sól oraz olej z awokado i wymieszałam.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie aldente, odcedziłam i włożyłam z powrotem do garnka.
Dodałam do makaronu pesto, wymieszałam i od razu przełożyłam na talerze. 
Posypałam porwanym mięsem pulled pork i startym serem. 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wiosna

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger