Zapraszam gorąco na fajny obiad.
Pak choi w tempurze i ziołowy kurczak.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 kapusty pak choi
- 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
- przyprawa grill ziołowy
- ok. 100 g mąki ryżowej
- sól
- 150 ml bardzo zimnej wody
- olej do smażenia
Filet z kurczaka umyłam, osuszyłam i obtoczyłam w przyprawie ziołowej.
Smażyłam mięso na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu pokroiłam w plasterki.
Kapustę pokroiłam wzdłuż.
Mąkę wymieszałam z solą i ciągle mieszając dolewałam lodowatą wodę aż powstało jednolite ciasto konsystencją przypominające to na naleśniki.
Połówki pak choi obtaczałam w cieście i smażyłam na głębokim tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Podawałam kapustę z plastrami kurczaka i paskami czerwonej papryki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Lato w lesie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.