niedziela, 22 marca 2015

Pak choi w tempurze i ziołowy kurczak

Obiad jak marzenie czyli chrupiąca usmażona w tempurze kapusta chińska pak choi i do tego aromatyczny kurczak w ziołowej panierce.
Zapraszam gorąco na fajny obiad.
Pak choi w tempurze i ziołowy kurczak.



                      Składniki: ( 2 porcje )
  • 2 kapusty pak choi
  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • przyprawa grill ziołowy
                   Tempura:
  • ok. 100 g mąki ryżowej
  • sól
  • 150 ml bardzo zimnej wody
  • olej do smażenia


Filet z kurczaka umyłam, osuszyłam i obtoczyłam w przyprawie ziołowej.
Smażyłam mięso na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu pokroiłam w plasterki.
Kapustę pokroiłam wzdłuż.
Mąkę wymieszałam z solą i ciągle mieszając dolewałam lodowatą wodę aż powstało jednolite ciasto konsystencją przypominające to na naleśniki.
Połówki pak choi obtaczałam w cieście i smażyłam na głębokim tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.

Podawałam kapustę z plastrami kurczaka i paskami czerwonej papryki.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Lato w lesie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger