Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo smakowity.
Muszelki z pesto z rukoli i fetą.
Składniki: ( 2 porcje )
- 200 g makaronu Conchiglie Rigata - muszelki
- 100 g rukoli
- garść orzechów nerkowca
- 2-3 łyżki oleju z awokado
- sól morska
- plaster pokruszonej fety
Rukolę umyłam i osuszyłam, włożyłam do blendera, zmiksowałam.
Do rukoli włożyłam orzechy oraz wlałam olej w awokado.
Zmiksowałam ponownie, dodałam sól.
Odcedzony makaron wymieszałam z pesto a na talerzu posypałam pokruszoną fetą.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kokoryczka |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.