Chleb piekłam w wypiekaczu aby było jeszcze szybciej.
Zapraszam serdecznie.
Chleb pełnoziarnisty z orzechami i czereśniami.
Składniki: ( bochenek 900 g )
- 330 ml wody
- 3 łyżki oleju
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 2,5 łyżeczki cukru
- 220 g mąki pszennej T 650
- 330 g mąki pszennej pełnoziarnistej T 1850
- 1,5 łyżeczki drożdży instant
- garść orzechów włoskich
- garść suszonych czereśni [ klik ]
Do misy wypiekacza wkładałam po kolei składniki jak wyżej napisane. Nastawiłam chleb wielkości 900 g ze średnią skórką.
Nastawiłam także program do wypieku chleba pełnoziarnistego, u mnie jest to program 3.
Mam wypiekacz Moulinex.
Po około 3 godzinach pyszny chleb na stół wjechał.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.