wtorek, 17 marca 2015

Chleb pełnoziarnisty z orzechami i czereśniami

Ponieważ dopadło mnie jakieś wstrętne wirusisko będzie szybko ale bardzo smacznie.
Chleb piekłam w wypiekaczu aby było jeszcze szybciej.
Zapraszam serdecznie.
Chleb pełnoziarnisty z orzechami i czereśniami.
                 Składniki: ( bochenek 900 g )
  • 330 ml wody
  • 3 łyżki oleju
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 2,5 łyżeczki cukru
  • 220 g mąki pszennej T 650
  • 330 g mąki pszennej pełnoziarnistej T 1850
  • 1,5 łyżeczki drożdży instant
  • garść orzechów włoskich
  • garść suszonych czereśni [ klik ]


Do misy wypiekacza wkładałam po kolei składniki jak wyżej napisane. Nastawiłam chleb wielkości 900 g ze średnią skórką.
Nastawiłam także program do wypieku chleba pełnoziarnistego, u mnie jest to program 3.
Mam wypiekacz Moulinex.
Po około 3 godzinach pyszny chleb na stół wjechał.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger