Polecam do obiadu ale równie dobrze będzie pasowała do wędliny.
Ma mnóstwo witamin i innych dobroci więc warto się pokusić o taką surówkę na wiosnę.
Biała rzodkiew i czarna rzepa w czarnym sezamie.
Składniki:
- 2 małe czarne rzepy
- 1/2 korzenia białej rzodkwi
- sól cytrynowa w płatkach
- pieprz
- 1 łyżka czarnego sezamu
- sok z 1/2 cytryny
- olej ryżowy
Pokrojone plastry skropiłam cytryną, posypałam solą w płatkach, pieprzem i posypałam sezamem.
Wszystko razem wymieszałam i ułożyłam na talerzu, skropiłam olejem ryżowym.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Lato w lesie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.