Deser jest delikatny i wykwintny zarazem.
Zapraszam, będzie Wam smakował.
Składniki: ( 2 porcje )
- 300 g wiśni wydrylowanych - mogą być mrożone
- 400 ml wina białego półsłodkiego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1,5 łyżki żelatyny
- jogurt naturalny do dekoracji
Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam 5 minut.
W drugim garnuszku zalałam żelatynę zimną wodą i poczekałam chwilę aż napęcznieje po czym podgrzewając rozpuściłam ją.
Rozpuszczoną żelatynę wlałam do wiśni i wymieszałam.
Wiśnie z winem przelałam do salaterek i jak całkiem ostygły wstawiłam do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc.
Potem tylko należy galaretki wyjąć z salaterek ogrzewając miseczkę gorącą wodą przez kilka sekund i deser gotowy.
Udekorowałam deser kleksem jogurtu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Natura |
2 komentarze
jaki delikatny deser :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.