Tymczasem pozostają do wykorzystania mrożonki i z nich właśnie powstała dzisiejsza sałatka.
Zapraszam na sałatkę z zielonej fasolki, bobu i kurek.
Składniki: ( 2 porcje )
- 100 g kurek
- olej do głębokiego smażenia
- pieprz
- 250 g fasolki szparagowej zielonej - miałam mrożoną
- 250 g fasolek bobu - miałam mrożony
- 2-3 łyżki krokantu z orzechów laskowych
- 2-3 łyżki posiekanego koperku
- 2-3 łyżki masła homarowego do polania
Kurki posypałam pieprzem i gotowałam w głębokim tłuszczu 20 minut - proces confitowania.
Kurki osuszyłam na ręczniku papierowym.
Na talerzu ułożyłam fasolkę, bób, usmażone kurki, posypałam posiekanym koperkiem i krokantem z orzechów.
Wszystko polałam masłem homarowym [ klik ]
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Letni oset |
3 komentarze
Wygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńwygląda jak zrobiona ze świeżych warzyw, Pycha!
OdpowiedzUsuńMiło mi, dziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.