środa, 25 lutego 2015

Sałatka z fasolki zielonej, bobu i kurek

Już tak bardzo ckni mi się do letnich sałatek, soczystych kolorów i aromatów.
Tymczasem pozostają do wykorzystania mrożonki i z nich właśnie powstała dzisiejsza sałatka.
Zapraszam na sałatkę z zielonej fasolki, bobu i kurek.


               Składniki: ( 2 porcje )
  • 100 g kurek
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz
  • 250 g fasolki szparagowej zielonej - miałam mrożoną
  • 250 g fasolek bobu - miałam mrożony
  • 2-3 łyżki krokantu z orzechów laskowych
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki masła homarowego do polania
Ugotowałam fasolkę i bób w osolonej wodzie aldente, odcedziłam.
Kurki posypałam pieprzem i gotowałam w głębokim tłuszczu 20 minut - proces confitowania.
Kurki osuszyłam na ręczniku papierowym.
Na talerzu ułożyłam fasolkę, bób, usmażone kurki, posypałam posiekanym koperkiem i krokantem z orzechów.
Wszystko polałam masłem homarowym [ klik ]
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Letni oset

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger