Z ulubionym dżemem albo z pysznym miodem.
Polecam gorąco.
Składniki:
- 150 g kaszki kukurydzianej
- 100 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 300 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 g stopionego i wystudzonego masła
W drugiej misce wymieszałam sypkie składniki.
Do masy jajecznej mieszając ciągle dodawałam składniki sypkie, dobrze wymieszałam a na koniec dodałam rozpuszczone masło.
Masa jest dość rzadka i dlatego odstawiłam ją na 30 minut aby odpoczęła.
Po tym czasie piekłam na suchej patelni nieduże placki.
Podałam je z konfiturą cytrynową z imbirem.
Smacznego.
Przepis Nigella Lawson
"Podróże małe i duże"
Tunezyjska roślinność - oleander |
2 komentarze
Wyglądają bardzo pysznie...Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńI bardzo pyszne są :-)
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.