Gulasz z warzywami, do sporządzenia którego użyłam żołądków drobiowych ugotował się rewelacyjnie.
Pachnie w całym domu a i smak oryginalny bardzo.
Zachęcam do próbowania.
Do przyrządzenia potrawy użyłam mieszanki przypraw do gulaszu po meksykańsku Royal Brand w składzie: liście laurowe, cebula, czosnek, kolendra, marchewka, seler, pomidory, papryka, chili, kmin, kapusta, jabłko, cynamon, imbir, pieprz.
Składniki:
Przepis własny.
Do przyrządzenia potrawy użyłam mieszanki przypraw do gulaszu po meksykańsku Royal Brand w składzie: liście laurowe, cebula, czosnek, kolendra, marchewka, seler, pomidory, papryka, chili, kmin, kapusta, jabłko, cynamon, imbir, pieprz.
- 500 g żołądków drobiowych
- 500 g bobu - miałam mrożony
- 1 op. mieszanki przypraw do gulaszu po meksykańsku
- 300 g makaronu muszelki
- 500 ml bulionu drobiowego
- olej kukurydziany do smażenia
Dodatkowo:
- liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- mąka do obtoczenia żołądków
- Żołądki umyłam, usunęłam błonki i ugotowałam razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
- Gotowałam 15 minut po czym odcedziłam żołądki i osuszyłam.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim obtoczone w mące żołądki.
- Przełożyłam usmażone żołądki do garnka, dodałam mieszankę przypraw po meksykańsku, zalałam bulionem i gotowałam około godziny aż mięso było miękkie.
- Bób ugotowałam w osolonej wodzie i dodałam do gulaszu.
- Makaron ugotowałam al'dente.
- Makaron podałam z gulaszem i bobem.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Las w Puczniewie |
4 komentarze
Wygląda ciekawie chociaż nigdy nie jadłam żołądków bo jakoś tak mnie odrzucają :)
OdpowiedzUsuńJakiś czas temu napisałam Ci e-maila w sprawie szparagów. Nie wiem czy odczytałaś...
Nie ma powodu bać sie żołądków, są pyszne.
Usuńświetny misz masz na talerzu :) uwielbiam bub :) mniam:)
OdpowiedzUsuńPyszny misz masz, ja też uwielbiam dania z bobem.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.