Deser nadaje się dla osób unikających glutenu jak i dla wegetarian.
Robi się szybko i szybko znika, polecam.
Składniki: ( 2 porcje )
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 2 kostki kuwertury kakaowej lub 1 łyżka kakao lub 4-5 kostek czekolady gorzkiej
- 1 laska wanilii
- 1 krążek cukru palmowego
- 2 łyżki żurawiny
- 2-3 łyżki orzechów włoskich
- 2-3 łyżki płatków migdałowych
Do garnka wlałam mleko, dodałam rozciętą laskę wanilii z wyłuskanymi ziarenkami oraz cukier palmowy, zagotowałam.
Potem włożyłam do niego kuwerturę, rozpuściłam ją a następnie wsypałam kaszę i gotowałam do momentu aż kasza prawie się rozgotowała.
Ciągle mieszałam aby kasza się nie przypaliła.
Kaszę teraz zmiksowałam blenderem na gładką masę.
Przełożyłam deser do dwóch pucharków.
Orzechy i płatki migdałowe uprażyłam na suchej patelni i udekorowałam deser, dodałam także żurawinę.
Deser można jadać na zimno i gorąco.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Tunezyjska pomarańcza |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.