środa, 4 lutego 2015

Chińska zupa z agrestem

Dobra zupa w lutym jest skarbem.
Dziś przedstawiam zupę która znalazłam w sieci i od razu chciałam ją zrobić, udało się.
Użyłam tutaj agrestu mrożonego ale w sezonie agrest świeży byłby najlepszy.
Zupę dołączam do wydarzenia na FB "Rozgrzej się w lutym miseczką zupy" [ klik ]

Składniki:  4 porcje 
  • 2 szklanki ryżu białego
  • 5 szklanek wody
  • 2 szklanki białego agrestu
  • szczypta chili
  • ewentualnie cukier do smaku
Przygotowanie zupy:
  • Najpierw przepłukałam ryż na sicie zimną wodą.
  • W garnku zagotowałam wodę, wsypałam ryż i gotowałam go 20-25 minut.
  • Agrest włożyłam do garnka, wlałam kilka łyżek wody, przykryłam garnek i gotowałam kilka minut aż się lekko rozgotował.
  • Jak ryż się ugotował przełożyłam do niego agrest i wymieszałam.
  • Można zupę posłodzić, natomiast ja dodałam szczyptę chili dla rozgrzania brzucha.
Smacznego.
Przepis znalazłam tutaj [ klik ]
"Podróże małe i duże"
Ważka

2 komentarze

  1. Ryż z agrestem to ciekawy zestaw.
    Czy to jest zupa?
    Latem wypróbuję Twój przepis bo nie ma w nim żadnych mlecznych składników.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest zupa, gęstość sama sobie wyregulujesz.Polecam i pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger