Tym razem trochę została wzbogacona na nutę hiszpańską.
Rezultat wspaniały, chrupiący groszek cukrowy i aromatyczne chorizo sprawiły że jajecznica ma jedyny i niepowtarzalny smak.
Składniki: ( 2 - 3 porcje )
- 6 jaj
- 2 nieduże laski chorizo
- 1 cebula dymka
- 100 g groszku cukrowego
- sól
- pieprz
- parmezan do posypania
- masło klarowane do smażenia
Potem na patelnię włożyłam plasterki chorizo i podsmażałam aż paprykowy tłuszcz się wytopił.
Jaja wybiłam do miseczki i roztrzepałam je z odrobiną soli i pieprzem.
Jaja wylałam na patelnię i podsmażyłam je na dość sucho bo tak lubimy a Wy smażcie tak jak lubicie.
Już na talerzu posypałam jajecznice parmezanem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Sikorka |
2 komentarze
Świetny przepis na jajecznicę - oryginalnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, jest bardzo smaczna.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.