Szybko, aromatycznie i przepysznie, zachęcam do pieczenia.
Składniki: ( bochenek 900 g )
- 330 ml wody
- 4 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki cukru
- 350 g mąki pszennej T 550
- 150 g mąki pszennej graham
- 35 g prażonej cebulki
- 1,5 łyżeczki drożdży instant
Nastawiłam program wypiekacza podstawowy - u mnie 1, wypiekacz Moulinex.
Nastawiłam również opcję na bochenek 900 g z wypieczoną skórką.
Po około 3 godzinach chlebek pachnący i rumiany wyjęłam z maszyny i studziłam na kratce.
Smacznego.
Przepis własny.
Chlebek dodaje do listy Wisły "Na zakwasie i na drożdżach"
Listę w tym miesiącu prowadzi Agata z bloga Kulinarne przygody Gatity [ klik ]
"Przygody małe i duże"
Ogród Botaniczny w Łodzi-storczyk |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.