Robi się szybko więc czasu zajmie nam nie dużo w ferworze przygotowań przedświątecznych.
Polecam gorąco.
Składniki: ( 1 duży omlet )
- 1/2 cebuli
- 1/4 papryki czerwonej
- 1 łyżka masła klarowanego
- 6 jaj
- 1/2 cukinii
- parmezan do posypania
- sól
- pieprz
Na patelni - 28 cm - rozgrzałam masło klarowane i podsmażyłam na nim cebulę i paprykę.
Jaja roztrzepałam z solą i pieprzem i wylałam na gorącą patelnię.
Cukinię pokroiłam w krążki i ułożyłam na wierzchu na ściętych lekko jajach.
Smażyłam omlet pod przykryciem przez 5 minut na małym ogniu a potem posypałam z wierzchu parmezanem i dalej podsmażałam pod przykryciem aż ser się ładnie roztopił.
Posypałam po wierzchu pieprzem.
Smacznego.
Przepis własny.
Z cyklu "Podróże małe i duże"
Sasanka |
4 komentarze
Taki omlet to dobry pomysł na obiad kiedy brakuje czasu .
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
No właśnie, taki był tego zamysł.
Usuńnie jadłam jeszcze z cukinią... czas najwyższy spróbować
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Koniecznie wypróbuj, jest smakowity.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.