Ja się zakochałam w tym delikatnym rybim mięsie.
Labraks czyli okoń morski jest ryba białą, soczystą i bardzo delikatną, poezja.
Jak tylko uda się Wam zakupić skosztujcie koniecznie, polecam.
Składniki: ( 2 porcje )
- 2 świeże tuszki labraksa
- 4 gałązki tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 limonki
- wiórki masła
- sól
- pieprz
Do środka każdej włożyłam plasterki czosnku, gałązki tymianku oraz plastry limonki.
Do środka ryby włożyłam także wiórki masła.
Rybę smażyłam na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron aż skórka zrobiła się chrupiąca.
Trzeba ostrożnie przewracać bo ryba jest bardzo delikatna.
Teraz to już tylko delektować się pozostało.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
takiej rybki jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńPopróbuj Justyno koniecznie jak tylko uda Ci się go nabyć.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.