poniedziałek, 1 grudnia 2014

Labraks - okoń morski z tymiankiem i limonką

Dziś czas na rybę, jedliście labraksa? smakuje Wam ta ryba?
Ja się zakochałam w tym delikatnym rybim mięsie.
Labraks czyli okoń morski jest ryba białą, soczystą i bardzo delikatną, poezja.
Jak tylko uda się Wam zakupić skosztujcie koniecznie, polecam.

                    Składniki: ( 2 porcje )
  • 2 świeże tuszki labraksa
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 limonki
  • wiórki masła
  • sól
  • pieprz
Ryby umyłam i wytarłam do sucha, nacięłam skórkę po skosie, posoliłam i posypałam pieprzem.
Do środka każdej włożyłam plasterki czosnku, gałązki tymianku oraz plastry limonki.
Do środka ryby włożyłam także wiórki masła.
Rybę smażyłam na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron aż skórka zrobiła się chrupiąca.

Trzeba ostrożnie przewracać bo ryba jest bardzo delikatna.
Teraz to już tylko delektować się pozostało.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger