Jak się danie nazywa nie jest w tym momencie najważniejsze bo najważniejszy jest smak.
Kawior jest pyszny a schłodzony mogę jeść kilogramami.
Polecam Wam serdecznie.
Składniki:
- 2 średniej wielkości bakłażany
- 2 średnie pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- 1/2 pęczka natki pietruszki
W czasie jak bakłażany się piekły posiekałam drobno cebulę, tak samo postąpiłam z pomidorami.
Na zimną oliwę włożyłam posiekaną cebulę i zeszkliłam ją, potem dodałam posiekane pomidory i razem dusiłam jakieś 30 minut.
Z upieczonych bakłażanów wyjęłam widelcem miąższ i rozgniotłam go widelcem.
Miąższ z bakłażana wymieszałam z pomidorami, dodałam posiekany drobniutko czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz sól do smaku.
Smacznego.
Przepis Bea [ klik ]
Z cyklu "Podróże małe i duże"
Morze Śródziemne-Hiszpania |
8 komentarze
Pozdrawiam serdecznie i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku życzę:))))))))))))))
OdpowiedzUsuńDziękuję, wzajemnie Reniu.
UsuńCiekawy przepis.
OdpowiedzUsuńDorotko, wszystkiego najlepszego w Nowym 2015 Roku!!!
Dziękuje i nawzajem Łucjo.
UsuńCiekawe, faktycznie. Mam książkę z serii "Encyklopedia kulinarna" - kuchnia rosyjska. I tam jest ten przepis. Jest to książka wydana w latach 80tych. Przepisy, które tam znalazłam są proste i potrawy smaczne. Ostatnio robiłam bliny gryczane :)
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jak ten "kawior" smakuje... może tez go zrobię
Pozdrawiam i życzę Dobrego Nowego Roku. Dorota
O ciekawe rzeczy opowiadasz a jeśli chodzi i ten kawior to jest rewelacyjny, spróbuj koniecznie.
UsuńWygląda przepysznie :D
OdpowiedzUsuńI prosty w wykonaniu, polecam gorąco.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.