Dziś pyszne śniadanko, polecam.
Składniki: ( 3-4 porcje )
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka szpiczasta
- garść szpinaku
- 150 g szynki
- 6 jaj
- sól
- pieprz
- 2-3 łyżki mleka
- masło klarowane do smażenia
- kiełki rzodkiewki
Szpinak umyłam, osuszyłam, posiekałam i podsmażyłam na patelni razem z papryką i szynką.
Podsmażałam do momentu aż woda ze szpinaku odparowała.
Jaja wbiłam do miseczki, wymieszałam z mlekiem, posoliłam i wylałam na patelnię.
Jaja dobrze wysmażyłam, tak jak lubimy, posypałam pieprzem.
Na talerzu posypałam kiełkami rzodkiewki.
Smacznego.
Przepis własny.
Z cyklu : "Podróże małe i duże"
Ogród Botaniczny w Łodzi |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.