niedziela, 14 grudnia 2014

Jajecznica ze szpinakiem i kiełkami

Jak już wszyscy wiedzą szpinak kocham od jakiegoś czasu i jeśli gdzieś pasuje jego użycie to właśnie tam listki szpinakowe bardzo zdrowe wędrują.
Dziś pyszne śniadanko, polecam.
                   Składniki: ( 3-4 porcje )
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka szpiczasta
  • garść szpinaku
  • 150 g szynki
  • 6 jaj
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki mleka
  • masło klarowane do smażenia
  • kiełki rzodkiewki
 Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam na nim pokrojoną w paski szynkę oraz posiekaną cebulę a potem pokrojoną w paski czerwoną paprykę.
Szpinak umyłam, osuszyłam, posiekałam i podsmażyłam na patelni razem z papryką i szynką.
Podsmażałam do momentu aż woda ze szpinaku odparowała.
Jaja wbiłam do miseczki, wymieszałam z mlekiem, posoliłam i wylałam na patelnię.
Jaja dobrze wysmażyłam, tak jak lubimy, posypałam pieprzem.
Na talerzu posypałam kiełkami rzodkiewki.
 Smacznego.
Przepis własny.
Z cyklu : "Podróże małe i duże"
Ogród Botaniczny w Łodzi

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger