Dziękując Wam zapraszam na szybkie i pyszne croissanty z morelami, częstujcie się.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta na croissanty - 340 g
- 4 morele
- 1 łyżeczka miodu wrzosowego
- 1 jajo
Ciasto na croissanty rozłożyłam na blacie kuchennym i pocięłam w trójkąty równoramienne czyli krótka podstawa i długie boki.
Każdy trójkąt posmarowałam miodem wrzosowym a przy podstawie układałam połówki moreli.
Zwijałam rogale od podstawy do czubka trójkąta.
Układałam croissanty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowałam roztrzepanym jajkiem.
Piekłam rogale w 180 C aż się zrumieniły czyli jakieś 30 minut.
Smacznego.
Pomysł własny.
Z cyklu "Podróże małe i duże"
Śniadanie Mistrzów-koń |
1 komentarze
Kolejny gotowiec, Karolina po co ?
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.