Połączenie jaja gotowanego ze sprasowanym białkiem z Newelli i wędzonymi szprotami to rewelacyjny pomysł.
Polecam serdecznie.
Składniki:
- 100 g wędzonych szprotek
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 100 g Newelli naturalnej
- 2-3 liście sałaty lodowej
- 1/2 pęczka szczypiorku
- kilka wiórek sera cheddar
- kilka kropli sosu tabasco
- kilka kropli kremu balsamicznego Rosso
- 2-3 łyżki oleju lnianego
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i pokroiłam na ćwiartki.
Sałatę lodową ułożyłam na talerzu a na niej wędzone szprotki, cząstki jaj oraz pokrojoną w plasterki Newellę.
Wszystko skropiłam kremem balsamicznym Rosso oraz kilkoma kroplami sosu tabasco.
Na koniec posypałam posiekanym szczypiorkiem i polałam olejem lnianym.
Smacznego.
Przepis własny.
6 komentarze
zakochałam się w tej sałatce od pierwszego wejrzenia:D mniam
OdpowiedzUsuńJest pyszna , polecam.
UsuńZawsze kiedy tu jestem robię s głodna:))))znów coś pysznego:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam Reniu.
Usuńszybo i prosto; tak jak lubię:)
OdpowiedzUsuńCieszę się Justyno.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.