Połączyłam w tym daniu kilka naszych ulubionych składników i dzięki temu delektowaliśmy się pysznym jedzonkiem.
Serdecznie zapraszam na przepyszny i szybki obiad.
Składniki: ( 2 porcje )
- 250 g makaronu spaghetti szpinakowego
- 2 łyżki orzechów piniowych
- 1 papryczka chili
- 3 ząbki czosnku
- 1 opakowanie serka kremowego Arla Apetina kremowy - czosnek i zioła
- 1 szalotka
- 2-3 łyżki listków oregano
- 3-4 łyżki startego sera cheddar
- 200 ml mleka pełnotłustego
- 10-14 małych pieczarek brązowych
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól
- pieprz świeżo mielony
Na początek posiekałam czosnek, papryczkę chili i szalotkę.
Na patelni rozgrzałam masło klarowane i podsmażyłam na nim posiekane warzywa.
Dodałam na patelnię całe oczyszczone brązowe pieczarki, podsmażyłam.
Warzywa i grzyby zalałam mlekiem i zagotowałam, teraz dodałam starty cheddar i na maleńkim ogniu ciągle mieszając rozpuściłam ser.
Następnie dodałam kremowy serek "czosnek i zioła", dodałam listki oregano i podgrzewałam aż całość uzyskała kremową konsystencję.
Doprawiłam solą i świeżo mielonym pieprzem.
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente.
Na talerzu ułożyłam kopczyk makaronu i polałam sosem.
Na suchej patelni uprażyłam piniole i posypałam makaron na talerzu.
Posypałam również świeżymi listkami oregano.
Smacznego.
Przepis własny.
8 komentarze
Pycha. Uwielbiam makarony. :)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia. :)
Życzę smacznego, miłego dnia.
Usuńale świetny pomysł na spaghetti ! aż ślinka cieknie :P
OdpowiedzUsuńCieszę się że przypadł do gustu.
UsuńWygląda cudownie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńmniam, mniam <3
OdpowiedzUsuńu mnie tez dzis makaron :)
Makaron pyszny i zdrowy jak się go dobrze ugotuje.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.